Budapest - Gyalogtúrák

Budapest a Millennium idején – múltidéző séta a Városligetben

városliget

Képzeljük el Budapestet 1896-ban: már jár a villamos, elindul az európai kontinens első földalatti vasútja, a városban közvilágítás és telefonközpont működik. Európa egyik legnagyobb, legrendezettebb és legmodernebb városa volt ekkor. Sétánk során felidézzük Magyarország történetét a Hősök terén, majd folytatjuk utunkat a Városligetbe, ahol megtekintjük a Fővárosi Állat- és Növénykert díszes szecessziós kapuját, a Széchenyi fürdő impozáns épületét, a Fővárosi Nagycirkuszt, és a Vajdahunyadvárat. A sétát a 2002-ben UNESCO Világörökség részének nyilvánított Andrássy úton zárjuk.
Tipp! A túra útvonala kérésre változtatható, így akár egy állatkertben töltött délutánnal akár egy relaxáló fürdőzéssel kombinálható.

Közlekedés: gyalogtúra
Időtartam: 2 óra
Ár: 70 €
Az ár nem tartalmazza: esetleges belépők (állatkert, fürdő)

A Budai Várnegyed

Halászbástya

Az 1986-ban UNESCO Világörökség részévá vált Budai Várnegyed számos küzdelemnek és véres eseménynek volt a helyszíne. Sétánk során megtekintjük a Budai Várat (kívülről), az Elnöki Palotát, a Mátyás-templomot és a Halászbástyát. Gyönyörködhetünk az elénk táruló panorámában, csodás fotókat készíthetünk erről az egyedülálló látványosságról. Bebarangoljuk a kis utcácskákat és tereket, érdekes történeteket és pletykákat tudunk meg a rég itt élt budaiak életéről.

Közlekedés: gyalogtúra
Időtartam: 3 óra
Ár: 90 €
Az ár nem tartalmazza: esetleges belépők (Halászbástya, Mátyás-templom)

A pesti zsidónegyed emlékei

zsidó negyed

Túránk során betekintést nyerünk a pesti zsinagóga-háromszögbe. Megismerjük a budapesti zsidóság történetét és a zsidónegyed kialakulásának hátterét. Kívülről megtekintjük a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógát, a Dohány utcai nagyzsinagógát és ellátogatunk a Kazinczy utcai zsinagógába is (belépő: 1000 HUF). Barangolunk a régi gettó területén, és megtekintjük az Emmánuel fát. Beszélünk majd Raoul Wallenbergről, Carl Lutzról és a többi zsidómentőről is. Pihenésképp ellátogathatunk a budapesti tipikus romkocsmák egyikébe. A túrát a Dohány utcai zsinagógánál fejezhetjük be, és az érdeklődők megtekinthetik a zsinagógát helyi idegenvezetéssel.
A túra kérésre kibővíthető a Páva utcai Holokauszt Emlékközpont megtekintésével is.

Közlekedés: gyalogtúra
Időtartam: 3 óra
Ár: 90 €/ csoport
Az ár nem tartalmazza: belépők
Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga: 500 HUF/ fő (nem látogatható)
Dohány utcai zsinagóga: kb. 3000 HUF/ fő
Kazinczy utcai zsinagóga: 1000 HUF/ fő

Hídtól hídig - gyalogtúra a Duna mentén